НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 800 г обелени и настъргани ябълки
- 1 ч. ч. брашно
- 1 ч. ч. пшеничен грис
- 1 ч. ч. захар + 5 с. л.
- 3/4 ч. ч. орехи
- 1 с. л. канела
- 1 ч. л. бакпулвер
- 150 г краве масло
- 200 г разтопен натурален шоколад
- плодчета физалис
чаената чаша е 250 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа се смесват брашното, гриса, захарта без 5 с. л. и бакпулвера. Разбърква се до хомогенизиране на продуктите.
Към настърганите ябълки се прибавят 5 с. л. захар, канелата и орехите.
Кравето масло се разтопява.
Тефлонова форма за кекс се намазва с част от кравето масло. Изсипва се 1/3 от сухата смес, разпределя се 1/3 от ябълките, като се разпръскват без да се притискат. Посипва се с част от кравето масло. Следва втората третина от сухата смес, ябълките, суха смес и накрая се завършва с ябълки, като на всяко поставяне на ябълки се ръси с краве масло.
Сладкиша се пече на 180 градуса.Когато изстине,го обръщаме в чиния и поливаме с разтопения на водна баня шоколад.При разтопяването внимаваме съдът,в който е шоколадът да не допира водата в долния съд.А може да се разтопи и в микровълнова фурна,като го начупваме на малки парченца в неметален съд и неколкократно го поставяме във фурната за секунди и го изваждаме ,за да разбъркаме.Поливаме обърнатия сладкиш и декорираме!